WordPress-sivuston käyttäminen

Jos olet yhtään tottunut sosiaalisen median käyttäjä, WordPressin käytön opettelu ei tule olemaan iso työ. Julkaisualusta on toiminnaltaan intuitiivinen ja turvallinen aloittelijallekin. Pidä vain huolta että olet sopinut sivuston varmuuskopioinnista ja ohjelmistopäivityksestä jonkun palveluntarjoajan kanssa ennen kuin lähdet kokeilemaan.

Tein neliosaisen käyttöohjevideosarjan WordPressin tärkeimpien elementtien muokkaamiseen. Esimerkkisivustolla on käytössä WordPress versio 5.2.3. eli käytössä on vuonna 2019 julkaistu uusi muokkain Gutenberg. Teema on WordPressin oma ilmainen Twenty Nineteen.

Ensimmäisessä videossa luodaan ja julkaistaan uusi sivu ja artikkeli, tutustutaan lohkojen käyttöön ja käydään läpi niihin liittyvät tärkeimmät asetukset. Toisen videon aihe on kuvat: Kuvien lisääminen WordPressin mediakirjastoon ja kuva-asetusten optimointi sekä kuvagallerian ja artikkelikuvan lisääminen artikkeliin. Kolmannessa ja neljännessä videossa käsitellään valikot ja vimpaimet (englanniksi widget). Niiden käyttö on hieman edistyneenpää asiaa, mutta on ihan hyvä olla tietoinen myös niiden toiminnasta.

Nämä neljä videota eivät tietenkään kata kaikkia sivustolla olevia toimintoja. Sivustosta riippuen omassa WordPressissä saattaa olla käytössä esim. kieli-, verkkokauppa- tai kalenterilisäosia, joiden käyttöön on tutustuttava erikseen. Näillä videoilla pääset kuitenkin alkuun.

Tutustu toteuttamiini web-sivustoihin ja ole yhteydessä jos herää kysymyksiä!